06 - 28 17 28 45 marcel@humanimpactnl.nl

BAKKEN MET ENERGIE

door | 9 februari 2023 | Loopbaancoaching

In de Zilvervloot-tijd waarin ik opgroeide, draaiden mijn ouders, beide WOII heel bewust meegemaakt, elk dubbeltje om.

We mochten in ons gezin met vijf kinderen kort douchen (een bad hadden we niet echt; wel een teil – dat was op zich al een feest als klein kind).

De deur moest ‘achter je kont dicht’ en het licht meteen uit als je de kamer uitging. Mijn moeder naaide onze kleding zelf en als jongste twee droegen mijn broertje en ik de kleding van de oudste twee af. Zo ging dat gewoon; het was niet altijd koek en ei, maar meestal accepteerde je dat gewoon. Soms vond ik het maar overdreven en het heeft me gemotiveerd heel hard te werken, zodat ik wat financieel onafhankelijker zou kunnen leven dan mijn ouders en dat is aardig gelukt…

Ik wil er maar mee zeggen: ik weet waar ik vandaan kom. Niet iedereen heeft het even breed, ook in deze tijd niet. We kennen de redenen allemaal wel. Energieprijzen rijzen de pan uit en vandaag devalueert Eneco ook nog eens de terugwin-waarde van opgewekte zonne-energie. Wanneer houdt het op?

We gaan terug naar af en dat is voor sommigen echt schrijnend, mensonterend zelfs. Vraag is: hebben we dat aan ons zelf te wijten of aan onze landsbestuurders. Feit is: ik weet op wie ik het meeste invloed heb. Laat ik daar mijn energie maar insteken.

Met die energie vond ik mijn droombaan en die geeft mij bakken met energie!

Over Marcel van Schalkwijk

Oprichter en eigenaar Marcel van Schalkwijk begeeft zich graag op het onderwijsspeelveld voor een wezenlijke, effectieve en duurzame verandering die aansluit bij mens en organisatie. Zijn ervaring ligt primair in interim-management, maar ook projectmatige opdrachten als leidinggevende, trainer, (job)coach, onderwijsadviseur of sparringpartner. zijn goed mogelijk. Zijn achtergrond als re-integratieconsulent is een plus. Naast deze werkzaamheden is hij op aanvraag ook beschikbaar als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, presentator of dagvoorzitter.

Lees mijn verhaal

Hoe kan ik je helpen?